Vuurtoren

Activiteiten

12 november 2017

De tentoonstellingen waren in 2017 een succes.

Het was een grote drukte in onze toren

 

 

 


 

Jorien Brugmans en Betsy de Jonge

2 augustus 2017

Bezoek de vuurtoren en geniet van de kust en de kunst.

 


 

Kunst aan de Kust

20 april 2017

Tot 9 juli exposeert Wim Hofman in de vuurtoren.

Wim Hofman (Oostkapelle 1941) woont in Vlissingen is auteur, columnist, dichter en illustrator en maakt ook tekeningen en schilderijen.

 

Over zijn werk zijn verschenen: DE KLEINE HOFMAN (verschillende auteurs) en WIM ZONDER TITEL (J. van Damme en E. Roosendaal) en de documentaire film: ZWARTE INKT (W. Kluijfhout ).

Hij ontving meerdere prijzen, onder andere de P.C.Hoofdstichting de Theo Thijssenprijs en de Max Velthuijs Prijs.

In 2016 verscheen het boek de Golfslag met excerpten van brieven van de dichter Ed Leeflang en Wim Hofman, alsook een bundeling van columns en illustraties uit de PZC, onder de titel BRAMEN PLUKKEN.

In de vuurtoren exposeert hij kleiner werk, aangepast aan het bijzondere gebouw: een paar vissen, zeegezichten, enzovoort in verschillende technieken: acryl, olieverf, inkt.

Van 14 juli tot eind van het seizoen exposeren Jorien Brugmans en Betsy de Jonge.

Een reden te meer om de vuurtoren te bezoeken.

www.jorienbrugmans.nl

www.betsydejonge.nl

 


 

Activiteiten

30 maart 2016

Op vele manieren hebben wij in de afgelopen jaren gemerkt dat de vuurtoren veel vrienden heeft.  Vaak komt de vraag “kunnen we wat bijdragen, wat is jullie rekeningnummer, want ik wil iets doen.” Informatie hierover vind je onder de knop “Steun ons.” Wij hebben bepaald, dat het lidmaatschap van de Vrienden van de Vuurtoren minimaal € 10 bedraagt. Daarvoor krijgt u dan in ieder geval  een persoonsgebonden toegangspas voor onbeperkt bezoek aan de Vuurtoren vanaf de datum van de openstelling tot eind van het lopend jaar.  Wie meer wil geven mag dat natuurlijk ook – graag zelfs – en op die manier kan men meerdere persoonsgebonden passen kopen.

Waarom hebben wij als bestuur uw steun nodig?

  1. Natuurlijk in de eerste plaats omdat er veel belangstelling is en wij bovendien al in 2011 in onze statuten hebben gezet, dat wij de toren open stellen voor educatieve, culturele en maritieme manifestaties en daarbij willen samenwerken met iedereen.
  2. Natuurlijk in de tweede plaats omdat wij de inkomsten hieruit ook in de toekomst goed kunnen gebruiken. De werving van sponsorgelden voor de renovatie loopt buitengewoon goed al blijven er wensen die even op de plank zullen moeten blijven liggen. Gelet op de ervaringen in het verleden, moeten wij er rekening mee houden dat er jaarlijks zo’n 10000 euro opzij moet gelegd worden om het onderhoud in de toekomst te kunnen garanderen. De reeds ontvangen sponsorgelden – en dat zijn in sommige gevallen forse bedragen – zijn voor het overgrote deel eenmalige bijdragen in het kader van het behoud, de renovatie en herinrichting. Een opdrogende geldstroom dus. Gelukkig verwachten we nog wel subsidiegelden die doorlopen, maar toch.
  3. Vijf bestuursleden kunnen natuurlijk nooit alleen de vuurtoren openhouden en manifestaties organiseren. Veel mensen hebben ons al gevraagd of ze iets konden doen en die vraag zullen wij omgekeerd ook aan u stellen. In eerste instantie denken wij aan baliemedewerkers en gidsen, die door ons opgeleid gaan worden.

 


 

Vrienden van de vuurtoren

18 augustus 2014

Op vele manieren hebben wij in de afgelopen twee en een half jaar gemerkt, dat de vuurtoren veel vrienden heeft.  Het duidelijkst komt dat naar voren op de facebook pagina van de VvB.  Daar telt men inmiddels 1000 volgers! Maar ook anderszins krijgen we veel reacties. “Wanneer horen we nu eindelijk eens wat?”  en “kunnen we al wat bijdragen, wat is jullie rekeningnummer, want ik wil al iets doen”.  En dat gebeurde dan ook al een flink aantal keren met stortingen op onze rekening.   Een probleem daarbij voor ons was dan, dat wij wel een overmaking en een naam zagen, maar vaak niet wisten, wie de gulle gever was.  We passen daar voor hen ook een mouw aan. Zie de informatie onder de knop “Steun ons” met een verwijzing naar de knop  “Contact”. Wij hebben bepaald, dat het lidmaatschap van de Vrienden van de Vuurtoren voor de periode tot 1 januari 2016 minimaal € 10,00 bedraagt. Daarvoor krijgt u dan in ieder geval  een persoonsgebonden toegangspas voor onbeperkt bezoek aan de Vuurtoren vanaf de datum van de openstelling  rond 1 april 2015 tot aan het eind van dat jaar.  Wie meer wil geven mag dat natuurlijk ook – graag zelfs – en op die manier kan men  meerdere persoonsgebonden passen kopen. Daarnaast gaan we natuurlijk nog een attentie bedenken, dat zichtbaar uw verbondenheid met onze vuurtoren   symboliseert. Bij gelegenheid zult u als vriend ook uitgenodigd worden deel te nemen aan activiteiten, die we zullen gaan organiseren en wordt u verder beter dan wie ook op de hoogte gehouden van het wel en wee van onze vuurtoren.

Waarom willen wij als bestuur een Vriendenclub?

  1. Natuurlijk in de eerste plaats omdat er veel belangstelling is en wij bovendien al in 2011 in onze statuten hebben gezet, dat wij de toren open stellen voor educatieve, culturele en maritieme manifestaties en daarbij willen samenwerken met iedereen, die dat ook maar wil.
  2. Natuurlijk in de tweede plaats omdat wij de inkomsten hieruit ook in de toekomst goed kunnen gebruiken. De werving van sponsorgelden voor de renovatie loopt buitengewoon goed al blijven er wensen, die even op de plank zullen moeten blijven liggen. Maar vanaf het moment, dat de Vuurtoren na de renovatie aan ons zal worden overgedragen ( 1 maart 2015) draaien wij op voor alle kosten.   Gelet op de ervaringen in het verleden moeten wij er rekening mee houden jaarlijks 8000 tot 10000 euro opzij te leggen om het onderhoud in de toekomst te kunnen garanderen. De sponsorgelden en dat zijn in sommige gevallen forse bedragen, die we nu hebben ontvangen zijn voor het overgrote deel eenmalige bijdragen in het kader van het behoud, de renovatie en herinrichting. Een opdrogende geldstroom dus. Gelukkig verwachten we nog wel subsidiegelden, die doorlopen, maar toch.
  3. Vijf bestuursleden kunnen natuurlijk nooit alleen de vuurtoren openhouden en manifestaties organiseren. Veel mensen hebben ons al gevraagd of ze iets konden doen en die vraag zullen wij omgekeerd ook aan u stellen. In eerste instantie denken wij aan baliemedewerkers en gidsen, die door ons opgeleid gaan worden. Op dit moment kan beheerder Jules van Mulken het redelijk alleen af en werden de groepen, die via het Visserijmuseum werden aangemeld begeleid door een opgeleide gids van het Visserijmuseum zelf.
  4. Maar in de toekomst zal dat verre van voldoende zijn. Te beginnen vanaf 1 april 2015.

.

 


 

Foto wedstrijd

15 augustus 2014